Moscova – Interfax, 22 Martie 2007

Biserica Ortodoxa Rusa nu este de acord cu opinia Cardinalului Vienei Christoph Schonborn referitoare la diferentele teologice.

 

„Numeroasele dezbateri teologice ale ultimelor decenii au aratat ca Bisericile Ortodoxa si Catolica cred la fel in ceea ce priveste aproape fiecare problematica teologica”, a spus Arhiepiscopul Vienei intr-un interviu publicat de ziarul Trud.

Cardinalul a spus ca diferenta majora a constituit-o viziunea asupa locului Papei de la Roma in ierarhia Crestinismului.

 

„Aceasta opinie este foarte intalnita in randurile clericilor catolici de rang inalt. Am putea-o numi triumfanta” a spus Pr. Igor Vyzhanov, seful Secretariatului de Relatii Externe din cadrul Departamentului Patriarhatului Moscovei pentru Relatii Inter-Crestine.

 

Evaluarea diferentelor teologice dintre ortodocsi si catolici este prerogativa comisiilor teologice internationale care a fost lansata in perioada sfarsitului anilor 70 si inceputul anilor 80 a spus acesta …

 

„Activitatea acestei comisii arata ca exista probleme pe marginea carora trebuie s adiscutam. Problema nu trebuie inteleasa gresit. Sunt diferente care izvorasc din cei mai mult de 1000 de ani de existente separate” a spus acesta.

Contrar cu opinia catolica cum ca aproape nu exista diferente teologice cu Biserica Ortodoxa, „aproape toti clericii ortodocsi in Rusia, Grecia si alte tari ortodoxe cred ca aceste diferente exista”, a spus acesta.

Sursa: Interfax

Memento: Diferente intre Ortodoxie si Catolicism

 

 

 

 

 

Categorii: Ecumenism