De la Conciliul Vatican II, Biserica Catolica a promovat mentalitatea “ramâi-asa-cum-esti”: adica, sa îi lasam pe fiecare sa ramâna în credinta lui sau chiar în nicio credinta daca el asta doreste. Va imaginati ca am mai fi avut crestinismul astazi daca apostolii propovaduiau la pagâni: „stiti, exista Hristos si a înviat si pentru voi, dar puteti sa va închinati la idoli în continuare, ramaneti in credinta voastra ca e buna si aia”.

Tot sensul Evangheliei, toata vestea cea buna a fost trecuta în secundar în Biserica Catolica, primordial ramânând efortul catre o noua ordine mondiala bazata pe pace si întelegere totala între oameni, întelegere nu doar sociala ci mai ales religioasa.

Nivelarea diferentelor, renuntarea la afirmarea acelor elemente ale credintei crestine care deranjaza pe cei care traiesc în pacat si in inselare sunt la ordinea zilei în Biserica Catolica. Comfortul plasarii pe o zona de confort de unde suntem prieteni cu toti dar marturisim adevarul cu jumatate de gura este deja politica de stat la Vatican.

Site-urile de stiri catolice progresiste lauda acest gest zicând ca este admirabil ca un rocker a venit sa se roage în biserica, desi dupa cum vedem rockerul nu doar s-a rugat ci s-a si cuminecat.

Nu vom enumera motivele de ce acceptarea la euharistie a unui necredincios este strigatoare la cer, lasând pe catolici sa analizeze în detaliu cât de buna este aceasta deschidere, chiar într-un catolicism „actualizat” care nu mai are astazi decât legaturi istorice si în niciun caz dogmatice cu catolicismul de acum 300 de ani (sa zicem). Pentru cei care doresc sa afle un punct de vedere al unor catolici traditionalisti, le recomandam site-ul traditioninaction.com.

Reamintim aici pe scurt doar ca U2 este un grup care are o “constiinta socialia si politica” cu puternice valente umaniste si care promoveaza ideile revolutionare, inclusiv o Panreligie a unei Noi Ordini Mondiale. Iata doar câteva referinte în acest sens:

O discutie interesanta despre credinta lui Bono si credinta lui new-age-ista o puteti vedea aici: