Să nu credeţi că cei care dădeau sistematic în Biserică au devenit degeaba „filo-catolici” în aceste zile*. Până de curând nu scoteau Catolicismul din pentagonul „Inchiziţie”, „pedofilie”, „corupţie”, „genocid”, „înapoiere”. În aceste trei zile* au devenit brusc evlavioşi – papişti – şi găsitori de sute şi mii de laude pro-catolice NU din iubire pentru Catolicism sau Papa. NU de asta au ratat o lozincă de tipul „Vrem spitale/Nu vizite papale”. NU de asta au uitat să atace Catedrala – dar nu şi Patriarhia, Patriarhul, Biserica şi tot ce au găsit specific ortodox.
Peste puţină vreme o să regăsiţi în comentariile lor acelaşi hate-speach anti-creştin, inclusiv anti-catolic. Acelaşi pe care îl aveau până acum câteva zile.

Deci, de ce această schimbare?

Pentru bani? Ordin de serviciu? Orbire temporară? Snobism crâncen? Hipnoză în masă?

Prea puţin important!

Cu adevărat important este fenomenul în sine: CAMELEONISMUL TOTAL!

Oameni fulminant anti-creştini devin brusc iubitori de Creştinism – fie el şi în formă catolică. Oameni care urlau „Inchiziţie”, „corupţie” şi altele asemenea când auzeau de Papalitate s-au înghesuit să-i ridice osanale. Sunt oameni pentru care o persoană religioasă era, până acum câteva zile, o persoană „labilă psihic” sau pur şi simplu „bolnavă psihic”. Şi acum, dintr-o dată, au revărsat nenumărate laude pentru persoanele religioase ce le-au intrat în vizor. Sunt oameni pentru care pelerinajul era o dovadă cel puţin de primitivism, dacă nu de apartenenţă la un grup sub-uman ce trebuie exterminat. Şi care acum, pentru trei zile*, au devenit admiratori aprinşi ai pelerinajelor. Sunt persoane, reviste şi televiziuni ce căutau la orice manifestare religioasă orice aspect negativ cu putinţă; dacă nu găseau, chiar inventau. Şi care acum au văzut doar o feerie totală; nici inundaţiile, nici casele luate de ape, nici măcar cei patru copii morţi în Prahova nu le-au umbrit fericirea deplină. Etc., etc., etc.

Această totală schimbare de paradigmă, discurs, ton, convingere este fenomenul important!
Încercaţi să ţineţi minte sursele care au practicat această schimbare radicală: sunt surse de dezinformare! Sunt surse de manipulare! Sunt surse mincinoase!

Pentru că o schimbare ADEVĂRATĂ, o trecere adevărată, sinceră, de la dispreţul (total) şi ura (viscerală) faţă de oamenii religioşi, faţă de Creştini etc., la admirarea lor presupune CĂINŢĂ. Căinţă pentru răutăţile discursurilor mai vechi. Pocăinţă pentru insultele înşirate, pentru dispreţul şi ura dinainte.

Această căinţă nu s-a văzut. Nimeni dintre noi iviţii „evlavioşi” nu şi-a cerut scuze – cu atât mai puţin iertare – pentru purtarea şi cuvintele dinainte.

Lipsa acestei căinţe dovedeşte NESINCERITATEA totală, oricât de bine este jucat rolul.

Şi dovedeşte că sursele în cauză sunt otrăvite.

Cine are urechi de auzit să audă!

 

* „aceste (trei) zile” = 31 Mai – 2 Iunie 2019


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *