Ca si cum devierile papei Francisc nu ar fi de-ajuns, Biserica Catolica trece prin noi frecusuri interne periculoase care au potentialul sa pecetuliasca pentru totdeauna departarea de la invatatura lasata de Iisus Hristos.

Sinodul Amazon va aduna episcopii din zona pentru a discuta viitorul Biserici Catolice in Amazon, inclusiv posibilitatea de a introduce mariajul la preotime, acceptarea inchiarilor idolatre la natura ale triburilor amazoniene pagane dar si problemele ecologice legate de taierea padurilor si incalzirea globala.

In ciuda criticilor din partea „conservatorilor” (adica a catolicilor care s-au saturat de inovatii si vor macar sa pastreze ce au reusit sa nu piarda in lungul sir de „aggiornamente”), papa Francisc a dat binecuvantare acestui sinod si presa oficiala l-a promovat puternic, desi la sinod nu vor participa decat 3 din cei 230 de cardinali si doar unul din cei peste 5000 de episcopi ai Bisericii Catolice.

Cardinalul Walter Brandmueller, un opozant al sinodului a declarat ca sinodul are sansa sa marcheze auto-distrugerea Bisericii Catolice si transformarea din corpul mistic al lui Hristos intr-un ONG ateu cu un mandat socio-eco-pshiologic.

Despre desfasurarea, concluziile si impactul sinodului vom reverni la momentul potrivit.

Deocamdata dorim sa atragem atentia cum o gresala care si-a facut loc in biserica catolica cu secole in urma, a ajuns in prezent sa produca efecte negative devastatoare: celibatul preotilor. Desi pe ici, pe colo exista exceptii, in general celibatul a devenit o povara din ce in ce mai grea de dus pentru preotii catolici si i-a predispus la caderi oribile cum este valul de pedofilie.

Dar nu doar caderea in pacatul groaznic al pedofiliei si homosexualitatii in randul preotilor este efectul peste secole al celibatului preotilor, ci dupa cum vedem in unele zone, din cauza lipsei de preoti, credinciosii raman fara slujbe si fara servicii spirituale. Celibatul din start presupune o jertfa mare si sunt putini crestini dispusi sa isi asume o asemenea cruce. Practic jertfa unui preot celibat este chiar mai mare decat cea a unui calugar, care macar este ferit de ispitele lumesti fiind „protejat” de traiul in liniste in cadrul unei manastiri. Insa preotul celibat, fiind in lume, lucrand in lume, trebuie sa cunoasca lumea si sa traiasca o viata normala ca a tuturor oamenilor din lume, avand familie, copii, obligatii. Numai asa poate sa inteleaga problemele oamenilor din lume si numai asa poate sa fie cat mai apropiat credinciosilor. Insa catolicii s-au crezut mai destepti decat sfintii parinti si au adoptat celibatul care in prezent le cauzeaza atatea probleme.

Se pune intrebarea: la cat de mutle aggiornamente au fost introduse in Biserica Catolica, ce mai conteaza inca unul si cum de nu s-a schimbat randuiala pana acum, incat sa accepte si catolicii preoti casatoriti? Raspunsul este tocmai rezistenta interna a unui grup de „conservatori” care nu este deloc mic.

Traditionalistii rupti de Biserica Catolica oficiala din cauza Vatican 2 dar si conservatorii ramasi in interior si care il contesca acum pe Papa Francisc reusesc sa puna deocamdata piedici „inovatorilor” si ramane de vazut daca jovialul papa Francisc va accepta eventualele devieri de la regulamentele si doctrinele actuale ale Bisericii Catolice.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *