Papa s-a pronuntat recent pentru acceptarea casatoriilor intre homosexuali. Presa oficiala care incearca sa nu agraveze prea mult situatia, fiind constienta de puseul posibil al conservatorilor din biserica catolica, relateaza aceasta stire ca pe ceva care nu e nou, caci papa s-a mai declarat pentru acceptarea parteneriatului civil. Dar evident ca parteneriatul civil, mai ales in Spania, tara catolica (cu numele) inseamna acelasi lucru cu casatoria civila, nefiind decat un termen diferit pentru a putea fi digerat mai usor de „inapoiati”.

Dar iata cum relateaza mot-a-mot Reuters

Papa Francisc a zis ca cuplurile de acelasi sex ar trebui sa fie protejate prin legi de uniune civila in cel mai clar limbaj care l-a folosit vreodata cu privire la drepturile homosexualilor, producand lauda din partea libertinilor si apeluri la clarificare urgenta din partea conservatorilor (Sursa: Reuters)

Declaratiile papei sunt socante pentru un reprezentant al unei biserici crestine, avand in vedere ca Biblia ne invata ca pacatul sodomiei este nu doar unul impotriva lui Dumnezeu ci si impotriva firii. Insa papa arata inca o data – daca mai era nevoie – ca nu se aliniaza deloc la invatatura crestina si in loc sa fie un urmas al apostolilor este un statator (si acum lucrator) impotriva invataturii crestine.

In ciuda unor reactii oarecare din partea unor cardinali, papa nu poate fi schimbat si puterea cardinalilor este limitata. Doar un papa ulterior poate indrepta alunecarile unui papa ratacit. Cat timp se afla in scaunul papal, papa poate da orice lege noua, poate schimba doctrina, poate spune lucruri care contrazic chiar si Sfanta Evanghelie.

Acesta este catolicismul cu care doresc unii pseudo-ortodocsi unirea.

 

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *