Ioan Robu (episcop catolic):

„Impreuna cu Papa Ioan Paul al II-lea, PF Teoctist ne priveste de la o fereastra a cerului, binecuvantand si aceasta clipa asa cum ne-a binecuvantat de atatea ori”

Daniel (patriarh ortodox in prezent):

„Intalnirea de la Bucuresti dintre papa si patriarh nu a fost marcata doar de cuvantari, ci si de rugaciune”

Sf. Paisie de la Neamt (sfant):

„Au ereticii sunt catolicii cu al lor papa? Bine stiu ca vei zice ca sunt eretici. Si de vreme ce sunt eretici, precum si cu adevarat sunt, atunci Sfanta noastra Biserica ii afuriseste pe dansii. Si pe care Sfanta Biserica ii afuriseste si eu, impreuna cu Biserica, fiul ei fiind, ii afurisesc.”

Alte linkuri:


4 comentarii

Vai si amar · 8 iunie 2009 la 1:20

Da …a intrat lupul in blana de oaie in biserica noastra sa o jefuiasca .
Dar cine este adevaratul lup?!Catolici?!…

unu' · 22 iunie 2009 la 13:13

mi-a picat fata cand am vazut ca al’ papistas predica intr-o biserica ortodoxa!

Ametitu` · 2 octombrie 2009 la 5:39

Chiar lup deghizat in alb…
Dar asa sint vremurile….
deci, curaj, blandete, rugaciune…
si om vedea ce-o mai fi…

emil · 16 martie 2010 la 9:44

Fratilor, astfel de cazutri au fost si in trecut, inainte de Marea Schisma… Au fost atatia episcopi si patriarhi din rasarit care au cazut in nebunia ereziei… Totusi, au existat sfinti care le-au stat impotriva, care i-au sfidat pe fata si mult au suferit din aceasta pricina. Intr-un oarecare fel situatiile se repeta: mai intai, prigonirile crestinilor si obligarea lor la inchinarea zeilor celor diavolesti, ereziile aparute incepand cu sec II-III, si mai nou, erezia catolica… Exista in istorie un eveniment care ar trebui facut cunoscut tuturor oamenilor, ortodocsi si mai ales romano-catolici, care ar arata adevarata fata a catolicismului… Aceasta intamplare a avut loc in perioada cruciadelor, cand a fost cucerit Constantinopolul. Atunci au patruns catolicii in Sf. si marele Munte Athos, supunandu-i pe monahii de acolo la grele chinuri, ca odinioara pagani pe crestini. Unii au cedat si au slujit cu catolicii, insa, dupa acest eveniment, s-a intamplat ceva infricosat acolo… Din pacate, nu-mi mai aduc aminte, dar, daca veti dori, cautati date despre aceasta intamplare si veti vedea ce-au facut catolicii. E drept, chiar patriarhii ortodocsi din vechime au caut in erezii, dar, din purtarea de grija a Lui Dumnezeu, au fost biruiti acei vrajmasii ai mantuirii… Papa in zilele noastre este un fel de dumnezeu pe pamant, care nu greseste. Acest lucru este foarte grav…Catolicii sunt semenii nostri, dar nu trebuie sa ne lepadam credinta din aceasta pricina… Daca ne rugam pt ei, ne rugam pt luminarea lor si intoarcerea la adevarata credinta. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa lumineze pe conducatorii Bisericii si pe conducatorii tarii si sa ne dea noua putere a marturisi, daca va fi nevoie, adevarata credinta in fata persecutorilor… Cum a zis un parinte cunoscut ca a facut toate pacatele, dar NU s-a lepadat de credinta. DOAMNE-AJUTA!

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *