“Pentru gestionarea economiei mondiale, pentru asanarea economiilor lovite de criza, pentru prevenirea agravarii crizei si a adancirii deze­chilibrelor, este urgenta infiintarea unei reale Autoritati politice mondiale“. In opinia Suveranului Pontif, aceasta entitate, care ar constitui “un grad superior de organizatie la scara internationala, pentru gestionarea globalizarii”, ar trebui “sa procedeze la o dezirabila dezarmare integrala, la asigurarea securitatii alimentare, la protejarea mediului si la reglarea fluxurilor migratorii”. Totodata, enciclica papala, devenita o traditie in Biserica Catolica de peste un secol, solicita construirea unei ordini sociale care sa se conformeze ordinii morale, “interconectarii dintre sferele morale si sociale, legaturii dintre sferele civile, economice si politice, asa cum se prevede in Carta Natiunilor Unite”. Autoritatea “trebuie sa fie subordonata realizarii binelui comun”, “sa fie recunoscuta de toata lumea si sa se bucure de putere efectiva pentru a fi in masura sa ofere fiecaruia securitate, respect, justitie si drepturi”, se mai spune in text (Cf. Ziua).

Linkuri:


2 comentarii

eugenia · 3 august 2009 la 14:59

IULIE 2009 MOSCOVA.

DIRECTORUL GENERAL AL UNESCO, KOICHIRO MAZUURA PARTICIPA LA O REUNIUNE HOTARATOARE PENTRU SOARTA LIBERTATII NOASTRE DE CREDINTA.
SUNT PREZENTI: PRESEDINTELE MEDVEDEV, CHIRIL- PATRIARHUL MOSCOVEI SI AL INTREGII RUSII, SERGHEI LAVROV-SEFUL DIPLOMATIEI FEDERATIEI RUSE, ALLACHAUKIUR PACHA ZADE-SEFUL DIRECTIEI ISLAMICE DIN CAUCAZ, ARTUR CHAINERSI-RABIN SI MGR.ANTONIO MENNINI-REPREZENTANTUL VATICANULUI.
SCOPUL REUNIUNII: CREAREA UNUI GRUP „DE DIALOG”INTERRELIGIOS CU PUTERE DE INTERVENTIE SUB EGIDA UNESCO. (RIA NOVOSTI)

MINISTRUL BERNARD KOUSNER ESTE AUTORUL CREARII „POLULUI RELIGIILOR” LA QUAI D’ORSAY.
RESPONSABIL ESTE JOSEPH MAILA, SPECIALIST IN ISLAM .
B.KOUSNER:…”POLUL A FOST CREAT CA EFECT AL MONDIALIZARII SI CA O NECESITATE DE MODERNIZARE A MENTALITATILOR…”,”FINALITATEA POLULUI ESTE POLITICA…”.
MENTORUL ACESTUI ORGANISM AFIRMA CA SE VOR APLECA ASUPRA EVOLUTIEI DIVERSELOR RELIGII IN LUME,PRECUM SI ASUPRA GREUTATII PE CARE O ARE RELIGIA ORTODOXA DIN TARI CA RUSIA, DE PILDA..”
Nu stiu de ce dar citind toate vestile acestea, am un sentiment foarte inconfortabil ca se strange coarda, cum se spune pe la noi…

camian · 27 aprilie 2010 la 5:43

Ce eforturi fulgurante, elucubrante, majestos-sinucigase.
Oamenii astia nu stiu ca nu au nici o sansa pentru ca ei se lupta cu Domnul Luminii, al Vietii, cu Insusi Hristos?

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *